Donatie koor "Zanglust"

Niet zo lang geleden werd ik gebeld door Arie van der Hoek penningmeester van het voormalige Ouderenkoor “Zanglust”. Hij zei:

Zoals je weet is het koor per 31 december 2021 opgeheven.
We hebben nog geld in kas en in overleg besloten, dit te schenken aan het fietsplan van SGO.
Kunnen we een afspraak maken.
De afspraak werd gemaakt voor woensdag 25 mei.

Aanwezig waren de gewezen voorzitter Bep de Man-van de Merwe en penningmeester Arie van der Hoek om mij, penningmeester van SGO, te verrassen. In ons gesprek kwam naar voren, dat ze de tegoeden wilden schenken aan het Fietsplan van SGO.

De motivatie van de gift is om het goede doel van het Fietsplan te steunen en om onze zieke en gehandicapte medemens fijne momenten te bezorgen.
En een verrassing werd het, een fantastisch bedrag van € 1500,00 werd aan mij overhandigd.
Een geweldig initiatief en een prachtige verrassing.

Onze dank gaat dan ook uit naar de oud leden van het Ouderenkoor “Zanglust”

Penningmeester,

Gerrit Sint-Nicolaas.

De Wielewaal rijdt nu ook naar buurtschappen rond ‘s-Gravendeel

De Wielewaal in ’s-Gravendeel rijdt sinds ook buiten de dorpskern. Er wordt nu niet alleen door het hart en de (buiten)wijken gereden, maar ook de buurtschappen De Wacht, Schenkeldijk en Mookhoek worden aangedaan. 

Het bestuur van de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk ’s-Gravendeel (SGO) heeft besloten om het gebeid waarin de E-Wheeler rijdt, uit te breiden en zo de bewoners van die drie buurtschappen, die behoren tot de  doelgroep van de Wielewaal,  ook de mogelijkheid bieden om naar ’s-Gravendeel en terug vervoerd te worden. 

De Wielewaal

 De Wielewaal, wie heeft hem nog niet zien rijden, hier op ons dorp voor alle senioren van onze gemeente.

De Wielewaal is in het leven geroepen voor alle senioren en van alle gezindten. We rijden je naar de winkels, naar de dokter, de tandarts, de apotheek en alle andere plaatsen waar je maar wilt zijn.

Nu is mij ter ore gekomen en uit de eerste hand, dus niet via de broer van een vriend en die haar zuster, maar direct. Waar gaat het nu om? Veel mensen voelen zich bezwaard om ons meerdere keren per week te bellen voor een ritje.

Maar lieve mensen daar is hij juist voor, zodat je niet thuis hoeft te blijven als het slecht weer is of als je niet goed ter been bent. Bel ons a.u.b. als je naar de bingo wilt, of naar de creamorgen, of naar “Even Wat Anders” voor een bakkie koffie, of als een van je familieleden jarig is maar aan de andere kant van het dorp woont en je de afstand niet te voet meer kan afleggen, en zo kan ik nog wel honderd gebeurtenissen op noemen, maar iedereen weet wel wat ik bedoel.

Dus wees niet bezwaard en bel ons (06-11223496), want alle chauffeurs voelen zich bezwaard als ze weten dat je je eenzaam voelt en wij thuis zitten te wachten op dat ene telefoontje.

Namens een chauffeur van de Wielewaal

T.C. Weijers
Kreekstraat
's-Gravendeel

Word chauffeur van de Wielewaal 's-Gravendeel!

  Wij willen ons team uitbreiden en zijn op zoek naar nieuwe chauffeurs voor de Wielewaal 's-Gravendeel, de haal- en brengservice, waarmee sinds een jaar senioren en mindervaliden binnen de kern van 's-Gravendeel worden vervoerd. 

 Zoek jij een zinvolle vrijetijdsbesteding, vind jij autorijden leuk en wil je graag je dorpsgenoten helpen? Ben jij één dagdeel per één of twee weken beschikbaar én in het bezit van rijbewijs B? Dan staat niets je in de weg om chauffeur van de Wielewaal 's-Gravendeel te worden! 

Even wegwijs worden in het elektrisch rijden, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een vrijwilligersovereenkomst zijn benodigd en je bent er helemaal klaar voor. 

 Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Leen de Zeeuw van de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk (SGO). 

Dat kan telefonisch: 06 23 81 65 00 of per e-mail: sgosgravendeel@gmail.com . 

Ook voor vragen of nadere informatie kun je met hem contact opnemen. 

Wij verwelkomen je graag als chauffeur van de Wielewaal 's-Gravendeel!

De Wielewaal rijdt voor het eerst in 's-Gravendeel

Vandaag is het eindelijk zover. De dorpsshuttle de Wielewaal rijdt voor het eerst officieel
door ’s-Gravendeel als pendeldienst met passagiers. De Wielewaal wordt bestuurd door
vrijwilligers die bewoners binnen de kern ’s-Gravendeel voor boodschappen, dokters-,
kappers- of familiebezoek of een ander doel vervoert.

De Wielewaal rijdt van maandag tot en met vrijdag, tussen negen en vijf uur en om één uur is
er een wisseling van chauffeurs.
Annie Sint-Nicolaas, één van de twintig vrijwilligers, heeft de primeur. Zij heeft als chauffeur
de eerste dienst van vier uur gedraaid. Zij gaat, evenals onze andere chauffeurs, herkenbaar
gekleed in een zomertenue: een geelshirt met naamsvermelding. Ook in het najaar en de winter zijn onze chauffeurs herkenbaar gekleed.

Nu de dorpsshuttle door ’s-Gravendeel rijdt en de eerste passagiers tot hun tevredenheid zijn
vervoerd, is de verwachting dat meer mensen enthousiast worden om van deze dienst gebruik
te maken. Er hoeft zo geen beroep gedaan te worden op familieleden.

De Wielewaal is laagdrempelig. Leden van de ouderenbonden ASG en PCOB en bewoners
van het zorgcentrum Immanuel, kunnen gratis gebruikmaken van de Wielewaal. Niet-leden
kunnen een strippenkaart aanschaffen voor tien retourritten. Voor nadere informatie
verwijzen wij u naar onze rubrieklid worden’.
De Wielewaal is coronaproof. Er zijn schermen tussen chauffeur en passagier en
eventuele medepassagiers op de achterbank, waar ook nog twee plaatsen zijn.

DE WIELEWAAL ONTHULD 31 juli 2020

Op 31 juli was het zover. De Wielewaal, de shuttledienst voor ouderen en mindervaliden in 's-Gravendeel, werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Dienstencentrum 't Weegje officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van wethouder Paul Boogaard en een aantal genodigden. 

Voor de officiële onthulling vertelde Herman Boudewijns namens de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk 

's-Gravendeel hoe het project, mede dankzij vele sponsoren, tot stand is gekomen. Vervolgens onthulde Paul Boogaard samen met Yvonne van Son, coördinator van de Wielewaal 's-Gravendeel, het elektrisch voertuig door het verwijderen van een hoes. 

Hiermee heeft ook 's-Gravendeel vanaf maandag 3 augustus de mogelijkheid om ouderen en mindervaliden vervoer aan te bieden voor het doen van een boodschap of bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper of dokter. Na Strijen is ‘s-Gravendeel het tweede dorp in de Hoeksche Waard waar, dankzij vele vrijwilligers, een dergelijke pendeldienst is.  

Graag verwijzen wij u naar onze rubriek lid worden’over de mogelijkheden en tarieven.

Van idee naar realisatie De bestelling is gedaan januari 2020

In januari 2020 is de bestelling voor ons voertuig gedaan en de verwachte leverdatum is over 3-5 maanden. Meer nieuws volgt.

De Wielewaal komt in 's-Gravendeel

Na Strijen krijgt ook 's-Gravendeel de beschikking over de Wielewaal. De 's-Gravendeelse variant van de elektrische auto, die bewoners vervoert voor een boodschap, een rit naar de kapper of de huisarts, moet in het voorjaar van 2020 deel gaan uitmaken van het straatbeeld.

De Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk (SGO) in 's-Gravendeel heeft onlangs besloten dat de dorpsshuttle er op korte termijn komt. In samenwerking met ASG, PCOB en Stichting Vrienden van Immanuël hebben we het plan opgevat om zo'n elektrische auto aan te gaan schaffen omdat daar ook in ons dorp behoefte aan is. In Strijen blijkt het initiatief van de haal- en brengservice een succes. Daarom zullen we ook in 's-Gravendeel de naam 'Wielewaal' gaan voeren.

Omdat de auto maar 100 kilometer per dag kan rijden is de service er voor mensen in de kern van 's-Gravendeel.

Elektrische auto's

De initiatiefnemers in 's-Gravendeel zijn nog druk bezig met het werven van geld voor de aanschaf van de elektrische auto. Er is zelfs al sprake van dat de Wielewaal in de toekomst op nog meer plekken in de gemeente Hoeksche Waard zal gaan rijden.

In 's-Gravendeel zal de shuttledienst in eerste instantie alleen op doordeweekse dagen rijden.